Учешће на такмичење за најбољу дечију карикатуру - Мали Пјер

Учешће на такмичење за најбољу дечију карикатуру - Мали Пјер

Календару такмичења и смотри Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а уз подршку Министарства за културу у информисање  налази се и такмичење за најбољу дечију карикатуру. Иницијатори ове манифестације су Пријатељи деце Србије. Манифестација има општински, окружни и републички ниво. Такмичење подстиче ученике  да унапређујући своје ликовне потенцијале упозоре одрасле на проблеме одрастања и свега онога што децу омета у свакодневици. Тамара Кокановић и Огњана Матковић, ученице 2.разреда, су  се кроз додатне ликовне актовности упознале са појмом  и сврхом карикатуре.

У сликању су пошле од предпоставке да се човек може шалити на туђ, али и на свој рачун па су у договору са учитељицом одлучиле да њихове прве карикатуре приказују њих саме, шаренило света који их окружује и збуњује  у годинама одрастања. Кроз своје радове су на креативан и маштовит начин изразиле ставове и виђење света упућујући поруку окружењу да их озбиљно разуме и прихвати.

Тамара Кокановић освојила је 1. место и на општинском и окружном нивоу, док је Огњана Матковић заузела 1.место на општинском, а 2.место на окружном нивоу такмичења.